Dag 3 – 10: På vei sørover

Fra Honningsvåg til Repvåg får jeg første smak av sommer og fricamper antakeligvis svært nær et revehi. 

Fra Repvåg til Skaidi og litt videre forbi til Repparfjorden bibelcamping. Hvor jeg er eneste gjest, og første gjest. Det pøsregner og campingplenen er mer som en myr. Før jeg får slått opp teltet kommer vakthavende og oppgraderer meg til et rom.

Fra bibelcamping over Sennalandet hvor snøen ligger tjukt mot Alta. I det jeg er nede fra fjellene leser jeg at et jordskred har gått i Alta. Heldigvis langt vekke fra min destinasjon hos en et bekjentskap fra Dråpen i Havet, Marith og Knut. Der er det streng beskjed om å sette seg i sofaen med en øl, mens Knut vasker og oljer sykkelen. Senere spiser vi nydelige torsketunger. 

Dagen etter er det ut på veien, men jeg må gjøre om på ruten fordi egentlig skulle jeg syklet rett ved der skreet har gått. Alternativet blir gjennom en tunnel. Senere på dagen sykler jeg på utsiden av en tunnell, forbi en luket bom Og ender opp med å måtte dytte sykkelen gjennom meterhøy snø flere hundre meter. Plutselig kommer jeg frem til en kilometerlang kø midt uti ingenting. En trailer har brent opp midt på veien. Ettersom jeg er på sykkel får jeg passere køen og traileren. Åpenbart en trailer som har fraktet frukt, sjåføren er uskadd. Tilslutt når jeg frem til campingplassen, som fortsatt ikke er sesongåpnet. Litt videre finner jeg dog en perfekt plass.

Fra Alteidet til Storslett hvor jeg kjenner Martin som har flyttet dit med samboeren for å jobbe som lærer. På starten av dagen ryker en eike og det blir en lang tur dit. Heldigvis får jeg fikset den dagen etterpå på lokale sportsbutikken.

Fra Storslett til Oldervåg bruker jeg to timer på to kilometer gjennom en vinterstengt vei, alternativet er 5km med tunell i motbakke. hvor jeg finner en campingplass med hytter til 100kr natten. Lave forventninger til sesongen der.

Oldervåg til Tromsø og Johan. Rekker frem før regnet kommer. To hviledager endelig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: