Starten på en reise

I juli 2015 befant jeg meg et par dagers sykling unna Nordkapp. Jeg hadde startet i Helsinki i mai og, etter å ha kjempet meg gjennom de finske skoger i det som var den kaldeste sommeren på mange år, var jeg endelig på vei «nedover» mot Lindesnes da jeg ble tatt igjen av en tysker. Han hadde også vært på Nordkapp, men i motsetning til meg skulle han ikke til Lindesnes. Han skulle til Cape Town. Jeg rotet vekk lappen med nettsiden hans så jeg vet ikke om han noengang nådde Kapp det gode håp. Men en tanke var plantet.

Fire år gikk, men det passet aldri å si opp jobben for å være på sykkeltur i ett år. Så derfor fikk det bare stå til. Etter resortferie på Mauritius med storfamilien dro jeg direkte til Cape Town. 

Reiserute på 12000km

Planlagt start er midten av februar, etter en 10 dagers meditasjonsretreat av typen hvor man ikke har lov til å snakke.

Deretter går turen til Namibia, Botswana, Zimbabwe (1 dag ved Victoria Falls), Zambia, Malawi, Tanzania, Kenya, Etiopia, Sudan og Egypt.

Kjenner du noen langs ruten, eller har noen tips, ta kontakt! Ruten er en kjent «turistrute» og er på cirka 12000km. Deretter er planen å forserer Europa og ta seg hjem til Stavanger. Estimert tid gjennom Afrika er 8-10 måneder, og skulle jeg klare det vil Europa være så enkelt at det ikke er verdt å estimere eller planlegge.

Forberedelser

Har trent ekstremt lite de siste månedene, men syklet Nordsjørittet og Trondheim – Oslo (25 timer) sist sommer. Planen er å ta korte etapper rundt 50km de første ukene for å komme i form og vende meg til varmen og livet på veien.  

Er ellers proppet av vaksiner og tar Malaria-medisin fra Namibia og oppover.

Utstyr

Kjører en miljøvennlig og økonomisk profil, og bruker samme telt, liggeunderlag og deler av samme bekledning som sist sykkeltur. Sykkelen jeg brukte sist ble stjålet utenfor biblioteket i Stavanger, så alt av sykkel, sykkelvesker etc må kjøpes her. Usikker på hvor mange reserverslanger man trenger, men leste biografien til en Sør-Afrikaner som syklet rundt Afrika som, i tillegg til å lappe, brukte over hundre slanger…

Utfordringer og sikkerhet

Fra antatt største til minste utfordringer

 1. Trafikk
 2. Varme
 3. Sykdom
 4. Punkteringer
 5. Dyr
 6. Finne teltplass
 7. Kriminalitet

Ellers er planen å: alltid parkere sykkelen i god tid før solnedgang, ikke ha noe som er verdt å stjele og holde seg unna hyener.

Budsjett og sponsorer

Wolt dekker middagsbudsjettet mitt, og Gouda Reiseforsikring en god pris på reiseforsikring. Jeg leter fortsatt etter flere så ta gjerne kontakt om du har noen forslag. Gjelder også svært gjerne sykkel og sykkelutstyr. Slik budsjettet ligger an nå skal jeg ha nok til å klare meg opp til Sudan før det vil bli litt mer utfordrende økonomisk.

Innsamling til Redd Barna

Jeg har vært så privilegert at jeg har fått reise mye og opplevd andre land på godt og vondt. Det vondeste er alltid urett mot barn. Derfor har jeg også denne gangen valgt å ha en innsamlingsaksjon for Redd Barnas arbeid. Om du følger denne siden og turen håper jeg du vil gi et lite bidrag.

Hvorfor

For å se om det er mulig.

Er det mulig?

Tja, kanskje.

6 thoughts on “Starten på en reise

 1. Så kjekt det skal bli å følge deg på turen❣️ Har jo fulgt deg tett fra du var 2 år og bekymrer meg litt – som eldre ofte gjør… 😏
  Enig – barn er det viktigste – og jeg håper mange gir sine bidrag!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: